Ieškoti
  Prisijungti    Registruotis    D.u.k.  

Re: Rentos sutartis
Pradėjo: Anonymous, pradžios data: 11-04-2005 14:52. Atsakymų: 5.

Spausdinti Ieškoti « Ankstesnė tema
  11-04-2005, 14:52
Anonymous
Rentos sutartis
Atsakyti Cituoti

Pagal rentos sutartį viena šalis - rentos mokėtojas (skolininkas) įsipareigoja neatlygintinai arba mainais už kapitalo perdavimą jam nuosavybės teise periodiškai mokėti kitai šaliai - rentos gavėjui sutartyje numatytą pinigų sumą (rentą) arba kitaip išlaikyti rentos gavėją.

Nuo kurio momento laikoma ši sutartis sudaryta? Nuo valios išreiškimo ar nuo nuosavybės perdavimo?

01-03-2006, 1:50
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Rentos sutartis - realine sutartis. Kaip ir visos realines sutartis, ji laikoma sudaryta nuo jos vykdymo pradezios t.y. nuo turto perdavimo. Taciau kai kalbame apie neatlygintine renta, doktrinos poziuriu, teisingiau ja butu laikyti konsesualine.

05-22-2007, 21:39
dz0 is not online. Last active: 2007.06.03 14:39:16 dz0

Not Ranked
Naudotojas nuo: 05-22-2007
Siųsta pranešimų: 1
Atsakyti Cituoti
 Anonymous rašė:
Rentos sutartis - realine sutartis. Kaip ir visos realines sutartis, ji laikoma sudaryta nuo jos vykdymo pradezios t.y. nuo turto perdavimo. Taciau kai kalbame apie neatlygintine renta, doktrinos poziuriu, teisingiau ja butu laikyti konsesualine.

esu rentos mokėtojas pagal išlaikymo iki gyvos galvos sutartį. už tai man yra perleistas namas (su rentos gavėjo teise juo naudotis iki gyvos galvos)
.. atsirado žmonių, norinčių įsigyti namo dalį.
kaip galima apiforminti susitarimą, kad norintys įsigyti butą žmonės būtų ramūs, kad atėjus laikui, jiems tikrai atiteks tas butas. Nes kaip suprantu, teoriškai, kol rentos gavejas gyvas, perleisto turto negaliu "į šonus leisti".

iš anksto ačiū

Pranešti apie klaidą 
  12-22-2008, 0:54
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Laba diena,
mama man paliko savo turta turto perleidimo su renta sutartimi o sesei likusia dali turto paliko testamentu, po mamos mirties sesuo nori paduoti mane i teisma ir issireikalauti sau didesnes dalies. Noriu paklausti ar teisiskai ji gali kanors laimeti gal man jau ieskoti advokato...?

05-06-2009, 19:22
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Ne negali ji iš jūsų nieko prisiteisti,todėl,kad šia sutartį gali užginčyt tik jūsų mama jai nesilaikysit sutarties sąlygų ir tai tik įrodydama,kad tikrai nesilaikėt,o kiti asmenys šios sutarties užginčyt negali,nes ji yra neginčytina.

05-06-2009, 19:25
Anonymous
Atsakyti Cituoti
galit turtą parduot,perleist ar įkeist tik su rentos gavėjo sutikimu,tad jai rentos gavėjas sutinka tai dalį namo galit parduot.

Teisės portalo ... » VU Teisės klini... » Civilinė teisė » Re: Rentos sutartis

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
PASTABOS:
1. Neįžeidinėkite diskusijų dalyvių;
2. Neįžeidinėkite teisininkų bei teisinės sistemos.
3. Nekurstykite rasinės ar tautinės diskriminacijos.
4. Mes tikimės, kad diskusijose dalyvauja išsilavinę ir kultūringi žmonės.
5. Reklaminiai skelbimai bus šalinami be įspėjimo.
6. Iškilus sunkumams naudojantis diskusijų sistema kreipkitės į moderatorę el.paštu Ina@Infolex.lt.