Ieškoti
  Prisijungti    Registruotis    D.u.k.  

Gerbiami INFOLEX diskusijų lankytojai, atsižvelgiant į Jūsų pageidavimus, nuo spalio 15 d. ši diskusijų sistema veiks tik peržiūros režimu. Diskutuoti teisiniais klausimais ir toliau galėsite įprastose INFOLEX diskusijose:
http://www.infolex.lt/portal/start.asp?act=disk

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti diskusijose bei laimėti INFOLEX įsteigtus prizus!

Jūsų nuomonė mums svarbi - atsiliepimus, pageidavimus bei nuomones siųskite mums el. paštu: Vilma@infolex.lt

Nosies kaulo lūžis. Kokia moralinė žala?
Pradėjo: Anonymous, pradžios data: 08-02-2007 19:07. Atsakymų: 17.

Siųsti Spausdinti Ieškoti « Ankstesnė tema Sekanti tema »
  08-02-2007, 19:07
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Sveiki, noreciau pasiteirauti kiek butu galima uzsiprasyti uz nosies sulauzyma moralines zalos atlyginimo? As pirma karta susiduriu su tokia situacia, reikalingi patarimai ir paaiskinimai. Nosies busena dabar gan normali. Turiu eksperto isvadas ir visa kita. Tai padares asmuo yra nepilnametis, todel atsakys tevai. Laukiu komentaru...

08-03-2007, 11:06
saulius02 is not online. Last active: 1797.01.01 00:00:00 tauragnas

Not Ranked
Naudotojas nuo: 09-02-2006
Siųsta pranešimų: 0
Atsakyti Cituoti
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO,
LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTRO
IR LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRO
Į S A K Y M A S

DĖL SVEIKATOS SUTRIKDYMO MASTO NUSTATYMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO

2003 m. gegužės 23 d. Nr.V-298/158/A1-86
Vilnius

Čia turėtum rasti atsakymą.
   Pranešti apie klaidą 
  08-03-2007, 12:26
anupr@s
Atsakyti Cituoti
Na ministro įsakyme rūpimo atsakymo tikrai nerasite.

Atsakyti i klausimą reikia papildomų duomenų. Vyras ar moteris(moterų nosys brangesnės) graži(us) ar šeip sau(grazuolių nosys brangesnės) jaunas ar senas(jaunu nosis brangesnes, mat su sugurinta nosim reikės ne 5-10 metų o 40-50 nugyventi) profesija (top modelis, kiemsargis, gal specnazo pareigūnas, specnazopareigūno nosis sąlyginai pigesnės -mat darbo metu dėvi ant veido kaukę) kita.

08-03-2007, 12:34
anupr@s
Atsakyti Cituoti
Tiesa, ar bus reikalinga operacija? Be to reikia įkalkuliuoti kvėpavimo problemas ateityje, galimi sinusitai ir pan. Patikėkite žinau, turėjau tokią problemą.

08-14-2007, 22:15
Anonymous
Re: Nosies kaulo lūžis. Kokia moralinė žala?
Atsakyti Cituoti

Oi vaikine!

Man tokia pat trauma padare pries 27 metus. Tada dar apie jokias morelines kompensacijas ir aplamai apie sulauzyta nosi nebuvo jokiu minciu ir kalbu.

Taciau po keliu metu del iskrypusios nosies pertavaros zymiai pablogejo kvepavimas, ypac naktimis, del ko pakildavo spaudimas, pradejo vystytis ateroskleroze,  negaledavau normaliai nakti miegodamas kvepuoti ir pailseti. Padedavo tik nosies gleivine sutraukiantys vaistai, kuriu ilgas naudojimas privede prie chronisko medikamentinio rinito, kai be vaistu negali nakti kvepuoti....

Buvau priverstas daryti nosies pertvaros korekcijos operacija. Tai kainavo nemazai pinigu, o kancias patirtas del tokios traumos, kvepavimo sutrikimo, vaistu vartojimo, operacijos ir pooperacinio periodo kanciu as dabar vertinciau ne maziau negu 50.000 LT.  Tikrai ne maziau. Kas priestarauja-tegu patiria ta pati!

Patarciau kreiptis i privatu nosies traumu gydytoja, jis istirs ir ivertins nosies bukle, bei parasys isvada, del tolimesnio gydimo.

Tai tikrai ne juokas ir ne siap sumusimas!

08-22-2007, 19:23
Anonymous
Atsakyti Cituoti

Anonymous rašė:
Sveiki, noreciau pasiteirauti kiek butu galima uzsiprasyti uz nosies sulauzyma moralines zalos atlyginimo? As pirma karta susiduriu su tokia situacia, reikalingi patarimai ir paaiskinimai. Nosies busena dabar gan normali. Turiu eksperto isvadas ir visa kita. Tai padares asmuo yra nepilnametis, todel atsakys tevai. Laukiu komentaru...

sakyčiau 500 lt, bet jeigu pateiksi duomenis iš gydytojų, jog dirbi darbą su žmonėmis, esi jautrios psichikos, sirgai/sergi kūno dismorfijos sindromu, klasifikaciją kieno nors patvirtintą skausmingiausių sužalojimų sąrašą, gydytojo išvadą dėl iškrypusios nosies pertvaros.....

08-22-2007, 21:55
bang is not online. Last active: 2009.01.17 00:11:36 bang

Top 500 Posts
Naudotojas nuo: 07-22-2005
Siųsta pranešimų: 1
Atsakyti Cituoti
Oooo, jei tu duodi savo nosi sulaužyti už 500 lt, tai aš gal pasirašysiu stresui nuimti. Ne kasdien aišku. Manau ir daugiau norinčių atsirastų :)
   Pranešti apie klaidą 
  08-28-2007, 14:13
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Sveiki dar karta.. Esu vaikinas man yra 19 metu ta nosi sulauze is oro nepazystamas vaikis kuri kaip zinoma veliau radau savo draugu pagalba. Prakentejau labai skaudziai dvi savaites gyvenau kaip be noses negalejau nei ikvepti nieko per ja nei iskvepti, negalejau normaliai pamiegoti pavalgyti it .t.... Dabar nosis jau baigia uzgyti bet liko prakisrtas randelis nosies viduryje ir kaulas sukreivintas nors taip labai akivazdziai nesimato tik priejus is arciau. Dar yra jautri netycia su pirstu sau uzkliuvau tai skausmas buvo gan didelis... Man tai tikrai didele trauma.. gyvenime iki tol neturejau ne vieno luzusio kaulekio o dabar to pasakyti deje negaliu... Ir kas zino tikrai kas kaip man tai atsilieps ateityje.. Velnias ir uz 20 000 nebuciau leides savo graziosios nosytes lauzyti.. pasidomejau operaciomis, paprasciausia nosies pertvaros tiesinimo operacija kur ikisa du strypus pro nosies snerves su lauzo ja per naujo ir pasukineja, kad butu tiesiau kainuoja iki 2 000 lt o plastines operacijos, kad mano nosis tovetu kaip stovejusi nuo  5 000 - 10 000 lt. Zodziu buvo kelis kartus ateje tojaunuolio tevai tartis... Pirma karta paklause kiek noresiu.. pavardinau operaciju kainas sakau, kad man kazkas tiek ir reikes... isgirde tukstantines sumas isiziojo ir nuleido galva... sako galvojome simtais pavyks susitarti.. Kita karta ateje pasiule jau 1 000 lt ir skirstytis i salis savais keliais... zinoma, kad nesutikau.. man tai atrodo tikrai per mazai.. kam man lysti i minusa jeigu bus reikalinga operacija... Man labai gaila to jaunuolio tevu, bet visgi ka pridirbo ta pridirbo man zala turi buti atlyginta.. Ir perdaug nenusideresi cia ne nosiu turgus... Norejau dar paklausti kiek dabar teismo islaidos eina nuo tokio sudetingumo teismo? Ir kiek kainuoja paprata advokata samdytis atsakovui ir ieskovui? Zinoma byla laimesiu as turiu  keturias liudininkes prie kuriu akiu man ta nosi sulauze.. Jo tevai sako kalte prisiimame.. tik mane labai jau nori sugazdinti, kad taisme bus daug makalynes... Kokia manote turi buti minimali suma kuria galetu pasiimti ir skirstytis?

08-28-2007, 14:37
bang is not online. Last active: 2009.01.17 00:11:36 bang

Top 500 Posts
Naudotojas nuo: 07-22-2005
Atsakyti Cituoti
Apskaičiuok visas operacijų kainas + moralinę.
   Pranešti apie klaidą 
  08-28-2007, 14:41
anupr@s
Atsakyti Cituoti
Sakyčiau reikėtų pateikti ne ieškinį bet privataus kaltinimo skundą baudžiamajame procese.

Žalą reikia hipotetiškai suskaidyti į 2 dalis - turtinė žala, bintas, jodas, kiek kainuos nosies atstatymas į pradinę padėti ir neturtinė - skausmas, nepatogumai, dvasinė dixarmonija ir pan.

Suma, galėtų būti nosies atstatymo išlaidos + moralei atsistatyti kelionei i druskininkus ar koki tunisa tukstantis kitas.

Jokių išlaidų išskyrus advokatui būti neturėtų. Advokatas paprašys kiek susitarsite, apie tūkstantį ir pan. Advokatui sumokėti pinigai ar dalis jų bus priteista iš kaltinamojo.

08-31-2007, 14:52
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Taip, man tas pats, nosis buvo suzalota pries 18 metu. Tada buvau kazkokiu draudimu apsidraudusi ir uz suzalojima gavau 50 rubliu. Kazin ar dabar, esant tokiems rimtiems kvepavimo sutrikimams ir besikartojantiems sinusitams del suzalotos nosies pertvaros, galima issireikalauti is DRAUDIMO didesne pinigu suma.

09-07-2007, 14:07
Inger
Atsakyti Cituoti
bet tai ir liko neaisku, kokios ekspertu isvados? Koks suzalojimo sunkumo laipsnis? Nuo to dalinai ir priklausys kompensacija.

09-07-2007, 14:21
Bimberiux is not online. Last active: 2007.09.25 09:38:22 ...

Not Ranked
Naudotojas nuo: 11-21-2006
Atsakyti Cituoti
Yra rengiamas teisingumo ministro įsakymo projektas apie moralinės žalos dydžius už sveikatos sutrikdymą.
To projekto bendros tendencijos yra tokios, kad nosis provincijoje kainuoja brangiau negu nosis didmiesčiuose (nes provincijoje nosis dažniau visur kur kaišiojama, o didmiesčiuose nosies beveik nesimato pro tamsintus autostiklus).
Be to, ir vyrų norys kainuoja brangiau negu moterų, nes moteris savo nosį galį užšpakliuoti kosmetinėmis priemonėmis, o vyrui tokiais atvejais gali padėti tik pleistras ar net gipsas.
   Pranešti apie klaidą 
  07-29-2008, 12:32
gražina- mama
Re: Avarijos metu žuvo mano dvi dukros ir avarijos kaltininkas -kito automobilio vairuotojas. Kokia moralinė žala ir iš kur galima išsiieškoti
Atsakyti Cituoti
AVARIJOS METU ŽUVO DVI DUKROS-20METŲ IR 2 METUKŲ. AVARIJOS KALTININKAS- KITO AUTOMOBILIO VAIRUOTOJAS ŽUVO VIETOJE. KOKIĄ MORALINĘ ŽALĄ AŠ GALIU PRISITEISTI IR IŠ KUR ?

09-22-2008, 15:08
Anonymous
Atsakyti Cituoti
cia kai kas siulo reikalauti, kad butu priteistos busimos islaidos (busimu operaciju islaidos ir pan)... O ar galima BAUDŽIAMAJAME procese pareikšti ieškinį dėl busimų išlaidų? (jei taip, tai nors vieną LAT nutartį nurodykite).

10-10-2008, 13:13
teisininke
Re: Avarijos metu žuvo mano dvi dukros ir avarijos kaltininkas -kito automobilio vairuotojas. Kokia moralinė žala ir iš kur galima išsiieškoti
Atsakyti Cituoti
http://www.teisingumas.lt/naujienos/teisigumo-ministerija/nukentejusiam-nuo-smurtinio-nusikaltimo-turi-buti-isaiskintos-jo-teises-i-kompensacija-uz-zala

12-11-2008, 17:37
Anonymous
Atsakyti Cituoti
 Anonymous rašė:

Pagal teismų praktiką tai yra nežymus sveikatos sutrikdymas (paprastai už tai priteisia 1000Lt neturtinės žalos)

07-26-2009, 19:32
kreivanosis
as manau 12000lt uztektu

Siųsti
Teisės portalo ... » Teisinės diskus... » Baudžiamoji tei... » Nosies kaulo lūžis. Kokia moralinė žala?

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
PASTABOS:
1. Neįžeidinėkite diskusijų dalyvių;
2. Neįžeidinėkite teisininkų bei teisinės sistemos.
3. Nekurstykite rasinės ar tautinės diskriminacijos.
4. Mes tikimės, kad diskusijose dalyvauja išsilavinę ir kultūringi žmonės.
5. Reklaminiai skelbimai bus šalinami be įspėjimo.
6. Iškilus sunkumams naudojantis diskusijų sistema kreipkitės į moderatorę el.paštu portalas@Infolex.lt.