Ieškoti
  Prisijungti    Registruotis    D.u.k.  

Gerbiami INFOLEX diskusijų lankytojai, atsižvelgiant į Jūsų pageidavimus, nuo spalio 15 d. ši diskusijų sistema veiks tik peržiūros režimu. Diskutuoti teisiniais klausimais ir toliau galėsite įprastose INFOLEX diskusijose:
http://www.infolex.lt/portal/start.asp?act=disk

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti diskusijose bei laimėti INFOLEX įsteigtus prizus!

Jūsų nuomonė mums svarbi - atsiliepimus, pageidavimus bei nuomones siųskite mums el. paštu: Vilma@infolex.lt

Kelio servitutas
Pradėjo: Anonymous, pradžios data: 09-23-2008 13:44. Atsakymų: 0.

Siųsti Spausdinti Ieškoti « Ankstesnė tema Sekanti tema »
  09-23-2008, 13:44
Anonymous
Kelio servitutas
Atsakyti Cituoti
Sveiki,
istorija yra tokia: 2002m. pirkau žemės sklypą iki kurio per valsybinę žemę tais pačiais metais buvo nutiestas kelias (privažiavimas). Yra ir kaimyniniai sklypai prie kurių privažiuojama tuo pačiu keliu. Tas kelias yra vienintelis privažiavimas prie mano sklypo (privažiuoti kitu keliu nėra jokių galimybių). Prieš metus (2007m.) savivaldybė ėmė ir sugalvojo grąžinti valsybinės žemės gabalą atsiradusiam žemės savininkui, o i tą grąžintiną žemę pateko ir kelias. Tada, dar prieš grąžinant, savivaldybės viršininko įsakymu buvo nustatytas ir kadastre užregistruotas kelio servitutas. Servitute tiesiog įrašyta - teisė važiuoti iki sklypų adresas toks, toks ir toks (mano sklypo adresas paminėtas). Jokių kompensacijos mechanizmų žemės savininkui numatyta nebuvo. Aš ir nei vienas kitas kaimynas nedalyvavom nustatant tą kelio servitutą. Praėjus metams po grąžinimo, žemės savininkas kurio žemėje yra kelias, kėsinasi reikalauti iš manęs nuomos arba kompensacijos už naudojimąsi keliu. Aš žinau, kad civilinis kodeksas numato teisę gauti kompensaciją, tačiau šiuo konkrečiu atveju servitutas buvo nustatytas man nedalyvaujant ir neprašant, o tiesiog automatiškai -grąžinant žemę. Todėl aš manau, kad kompensacija turėjo būti aptarta ir suderinta tarp žemės savininko ir valstybės ir valstybės institucijos turėjo sumokėti kompensaciją. Ar šiandien žemės savininkas turi teisę reikalauti kompensacijos už servitutą iš manęs asmeniškai?

Siųsti
Teisės portalo ... » Teisinės diskus... » Civilinė teisė » Kelio servitutas

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
PASTABOS:
1. Neįžeidinėkite diskusijų dalyvių;
2. Neįžeidinėkite teisininkų bei teisinės sistemos.
3. Nekurstykite rasinės ar tautinės diskriminacijos.
4. Mes tikimės, kad diskusijose dalyvauja išsilavinę ir kultūringi žmonės.
5. Reklaminiai skelbimai bus šalinami be įspėjimo.
6. Iškilus sunkumams naudojantis diskusijų sistema kreipkitės į moderatorę el.paštu portalas@Infolex.lt.