Ieškoti
  Prisijungti    Registruotis    D.u.k.  

Re: Už greičio viršijimą paskirtos baudos apskundimas
Pradėjo: Anonymous, pradžios data: 12-14-2004 15:42. Atsakymų: 5.

Spausdinti Ieškoti « Ankstesnė tema
  12-14-2004, 15:42
VU Teisės klinika
Už greičio viršijimą paskirtos baudos apskundimas
Atsakyti Cituoti
2004 m. lapkričio mėn. 8 d. asmuo viršijo nustatytą greitį 65 km. per valandą, tai yra padarė LR ATPK 124 str. numatytą veiką. Kelių policijos pareigūnas surašė protokolą ir 2004 m. lapkričio 12 d. jį perdavė nagrinėti policijos vyriausiajam komisarui, kuris paskyrė 1000 Lt. baudą. Pažeidėjas nesutinka su nuobauda. Kokia tvarka ir kokiu teisiniu pagrindu galima apskųsti baudos paskyrimą?

Pagal LR ATPK 261.1 str. protokolas ne vėliau kaip per tris dienas nuo jo surašymo momento pasiunčiamas organui (pareigūnui), įgaliotam nagrinėti administracinio teisės pažeidimo bylą. Taigi pareigūnas pažeidė LR ATPK 261.1 str., kadangi protokolą perdavė per 4 dienas.
Pagal LR ATPK 291 str. nutarimą administracinio teisės pažeidimo byloje gali apskųsti asmuo, kurio atžvilgiu jis priimtas, organas, kurio pareigūnas surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, taip pat nukentėjusysis.
Pagal LR ATPK 293 str. skundas dėl nutarimo administracinio teisės pažeidimo byloje gali būti paduotas per dešimt dienų nuo nutarimo priėmimo dienos. Jeigu šis terminas praleistas dėl svarbių priežasčių, jį pareiškėjo prašymu gali atnaujinti atitinkamas administracinis teismas.
Remiantis LR Administracinių bylų teisenos įstatymo (abtį 16.3 str.), bylas dėl administracinių teisės pažeidimų pirmąja instancija pagal LR ATPK nagrinėja apylinkių teismai.

03-11-2008, 18:12
Klara
Atsakyti Cituoti
turiu klausima: ar pareigunas kvalifikaves protokole mano veiksmus pagal ATPK 124-2 str. t.y. pavojingias vairavimas, kartais neturetu nurodyti tame paciame protokole kitu eismo dalyviu parodymu, kad is tikruju mano vairavimas sukele pavoju ir trukde normaliam eismui? Kadangi pats pareigunas aprasydamas mano veiksmus nurode jog virsijau numatyta leistina greiti, bet nieko nepazymejo jog vairavimas buvo pavojingas ar mano veiksmai neturetu buti kvalifikuojami pagal 124 str mineto kodekso, kaip paprastas nustatyto greicio virsijimas? Ir ar galejo patrulis tokiu atveju paimti mano vairuotojo pazymejima iki nagrinejimo? Labai laukiu skubaus atsakymo ir patarimo! Aciu

03-24-2008, 20:30
Anonymous
Atsakyti Cituoti

pagal 261.1str kaip minejai yra persiunciamas, taigi jis gal buvo ir kita diena persiunciamas. o neparasyta kad isnagrinetas ne veliau per 3 dienas. ar ne taip?

VU Teisės klinika rašė:
2004 m. lapkričio mėn. 8 d. asmuo viršijo nustatytą greitį 65 km. per valandą, tai yra padarė LR ATPK 124 str. numatytą veiką. Kelių policijos pareigūnas surašė protokolą ir 2004 m. lapkričio 12 d. jį perdavė nagrinėti policijos vyriausiajam komisarui, kuris paskyrė 1000 Lt. baudą. Pažeidėjas nesutinka su nuobauda. Kokia tvarka ir kokiu teisiniu pagrindu galima apskųsti baudos paskyrimą?

Pagal LR ATPK 261.1 str. protokolas ne vėliau kaip per tris dienas nuo jo surašymo momento pasiunčiamas organui (pareigūnui), įgaliotam nagrinėti administracinio teisės pažeidimo bylą. Taigi pareigūnas pažeidė LR ATPK 261.1 str., kadangi protokolą perdavė per 4 dienas.
Pagal LR ATPK 291 str. nutarimą administracinio teisės pažeidimo byloje gali apskųsti asmuo, kurio atžvilgiu jis priimtas, organas, kurio pareigūnas surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, taip pat nukentėjusysis.
Pagal LR ATPK 293 str. skundas dėl nutarimo administracinio teisės pažeidimo byloje gali būti paduotas per dešimt dienų nuo nutarimo priėmimo dienos. Jeigu šis terminas praleistas dėl svarbių priežasčių, jį pareiškėjo prašymu gali atnaujinti atitinkamas administracinis teismas.
Remiantis LR Administracinių bylų teisenos įstatymo (abtį 16.3 str.), bylas dėl administracinių teisės pažeidimų pirmąja instancija pagal LR ATPK nagrinėja apylinkių teismai.

04-05-2008, 14:22
Anonymous
Atsakyti Cituoti

Sveiki. Noriu su jumis pasitarti. Važiavau kelliu Vilnius - Kaunas. Prie Kauno mane sustabdė kelių policija  policininkas pasakė, kad aš viršijau greitį . Bet aš tikrai žinau, kad neviršijau greičio, nes žinojau, kad stovi kelių policiją,  pravažiuodami priešingu eismu automobiliai pamirksėjo žibintais. Magiistralėje važiavau apie 110km/h, paskui prasidėjo 80 km/h kelio ruožas, tai aš pristabdžiau ir žiūrėjau, kokiu greičiu važiuoju, nes kaip minėjau, kad žinojau, kad stovi kelių patrulis. Nuo ženklo 80, pravažiavau gal 300 metrų  ir pamačiau, policininką, kuris stabdė mane. Paprašiau, kad parodytų man užfiksuotą mano greitį, jie parodė greitis 103 km/h, kai pažiūrėjau laiką, tai ten jokio laiko neužfiksavo, radarel aikas eina nesustodamas, tai policininkai pasakė, kad laikas nesustoja. Aš pasakiau, kad neturiu laiko su jais ginčitis nes pas mane egzaminas 8 val. tai jie pasakė, kad tuoj protokolą išrašysim ir galėsit važiuot, pasakiau, kad turėtų sažinės, jie man pridūrė visi mes klistame ir reikia mokėti už klaidas. Surašęs protokolą policininkas pasakė kur pasirašyti ir kur parašyti komentarus ir pasakė, kad komentaruose parašyti, kad skubėjau į egzaminą. Bet aš atsisakiau rašyti šę nesamonę ir parašiau, kad nesutinku. Aišku gerai, šioja situacijoje, kad į egzaminą atvykau  laiku, tik nepėjau pasikartiti, nes apie 30 min.rašė protokolą. O egzaminą išlaikiau.

08-11-2008, 15:37
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Nesuprantu, apie ka nori pasitarti? Apie islaikyta egzamina? Apie vaziavima? Apie valandas? Apie ka? ;D

11-05-2008, 14:39
Mindaugas
Atsakyti Cituoti
Sveiki. 2008.10.24 viršijau leistiną 70km/h greitį 38km/h (važiavau 108km/h). Paskyrė bylos nagrinėjimą 2008.11.04 10:30pm Išsiprašiau iš darbo .Atvažiavau laiku. Palaukiau eilėje ir ka jūs manot. Pareigūnas man sako. Neturiu jūsų bylos. Dar paklaidžiojus po kabinetus paaiškėjo kad byla neatsiusta (pažeidimą padariau Mariampolės apskrityje o nagrineti turėjo Kauno rajone). Gavau tik telefono numery su žodiniu pasiūlymu paskambinti rytoi. Klausimas tame ar aš galiu kanors apskūsti ar panašei. Pats esu vienintelis šeimos maitintojas, auginam metų laiko dukrą, dirbu svarbų darbą ir negaliu sau leisti dažnai atsiprašyti iš darbo. Kuo skubiau laukiu atsakymo. ACIŪ

Teisės portalo ... » VU Teisės klini... » Administracinė ... » Re: Už greičio viršijimą paskirtos baudos apskundimas

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
PASTABOS:
1. Neįžeidinėkite diskusijų dalyvių;
2. Neįžeidinėkite teisininkų bei teisinės sistemos.
3. Nekurstykite rasinės ar tautinės diskriminacijos.
4. Mes tikimės, kad diskusijose dalyvauja išsilavinę ir kultūringi žmonės.
5. Reklaminiai skelbimai bus šalinami be įspėjimo.
6. Iškilus sunkumams naudojantis diskusijų sistema kreipkitės į moderatorę el.paštu Ina@Infolex.lt.