Ieškoti
  Prisijungti    Registruotis    D.u.k.  

Re: terminuota sutartis, nėščiosios atleidimas iš darbo
Pradėjo: Anonymous, pradžios data: 09-25-2006 10:09. Atsakymų: 14.

Siųsti Spausdinti Ieškoti « Ankstesnė tema Sekanti tema »
  09-25-2006, 10:09
dina
terminuota sutartis, nėščiosios atleidimas iš darbo
Atsakyti Cituoti
Pas mane buvo sudaryta terminuota darbo sutartis, nors darbas ir nuolatinio pobūdžio. Išdirbusi ten 4 mėn. pranešiau darbdaviui, kad laukiuosi. Jiems ši naujiena nepatiko, ir suėjus terminuotos sutarties pasibaigimo terminui, jie mane atleido. Dabar jie teigia, kad iš manes negavo medicininės pažymos apie mano nėštumą. Ką man daryti? Ar atleista iš darbo aš gausiu pinigus iš Sodros už dekretą ir už vaiką?

09-25-2006, 10:21
Ashai77 is not online. Last active: 2006.08.11 14:11:11 Ashai7

Top 500 Posts
Naudotojas nuo: 07-21-2005
Siųsta pranešimų: 2
Atsakyti Cituoti
1. Kokiose pareigose jūs dirbote ? Kaip įrašyta DS terminuotos DS sudarymo priežastis ?
Terminuotą sutartį darbdavys turi teisę nutraukti suėjus terminui.
2. Jūs žodžiu informavote darbdavį, kad laukiatės ? Ar buvo pateikta gydytojos pažyma ir ji užregistruota, kad darbdavys gavo ?
3. Priklauso nuo jūsų darbo stažo iki atleidimo.
   Pranešti apie klaidą 
  09-25-2006, 12:57
dinora is not online. Last active: 1797.01.01 00:00:00 dina

Not Ranked
Naudotojas nuo: 09-25-2006
Siųsta pranešimų: 0
Atsakyti Cituoti
Dirbau administratorės pareigose. Darbo sutartyje nenurodyta DS sudarymo priežastis, tik nurodytas laikotarpis iki kokios datos sudaroma terminuota sutartis, koks bus mokamas atlyginimas, ir kad nebus bandomojo laikotarpio.
Aš padaviau medicinos pažymą vienai savo vadovių, po to paaiškėjo, kad ta pažyma nebuvo užregistruota. Su direktore turėjau pokalbį dėl savo nėštumo, bet ji net nepasakė, kad ta pažyma iki jos nedaėjo, arba jinai tyčia nesakė šito, nes ji buvo nepatenkinta mano nėštumu. Kai mane atleido pagal terminuotą DS aš buvau beletenyje, ir aš neturėjau kada nuvažiuoti į ofisą ir pateikti asmeniškai buhalterijai kitą pažymą.
   Pranešti apie klaidą 
  09-26-2006, 8:51
Ashai77 is not online. Last active: 2006.08.11 14:11:11 Ashai7

Top 500 Posts
Naudotojas nuo: 07-21-2005
Siųsta pranešimų: 2
Atsakyti Cituoti
Reikėjo protestuoti Terminuotos sutarties sudarymą, kaip neteisėtą.
Darbdavys turi teisę terminuotą sutartį nutraukti terminui suėjus ir su nėščia moterimi.
   Pranešti apie klaidą 
  09-26-2006, 11:32
Salim is not online. Last active: 2007.09.25 10:06:25 salim

Top 10 Posts
Naudotojas nuo: 01-10-2006
Siųsta pranešimų: 818
Atsakyti Cituoti
dk 132 str. raso, kad negalima sutarties nutraukt su nescia.
   Pranešti apie klaidą 
  09-26-2006, 11:50
jurajura is not online. Last active: 2006.07.24 13:18:41 jurajura

Not Ranked
Naudotojas nuo: 07-22-2005
Siųsta pranešimų: -1
Atsakyti Cituoti
Laikina sutarti galima nutraukt, bet ne terminuota.
   Pranešti apie klaidą 
  06-17-2007, 12:38
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Tai terminuota skiriasi nuo laikinosios?

06-17-2007, 16:13
RamunasRka is not online. Last active: 2008.03.14 15:23:05 RamunasRka

Top 10 Posts
Naudotojas nuo: 06-16-2007
Siųsta pranešimų: 154
Atsakyti Cituoti

Tiek laikinas, tiek terminuotas darbo sutartis galima nutraukt su nėščia, suėjus sutarties terminui. Be 132 str. 1 d. teiginio "taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui" yra ir 126 str. 1 d. suėjus darbo sutarties terminui, darbdavys arba darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį.

O prieš kiek laiko Jūs sužinojot, kad jus atleido? Jei daugiau nei prieš mėnesį - tai reikalas beveik beviltiškas. Sunku bus surast net advokatą, kuris imtųsi ir praleistą 1 mėn. senaties terminą atstatyt ir bandyt Jūsų sutartį pripažint teisminiu keliu neterminuota.

Pranešti apie klaidą 
  06-18-2007, 9:58
Bimberiux is not online. Last active: 2007.09.25 09:38:22 ...

Not Ranked
Naudotojas nuo: 11-21-2006
Siųsta pranešimų: 1
Atsakyti Cituoti
Jeigu iki sutarties nutraukimo Jūs OFICIALIAI buvote atostogose (kaip pati sakote: "Kai mane atleido pagal terminuotą DS aš buvau beletenyje"), tai nesunkiai galima įrodyti, kad darbdavys visgi žinojo apie Jūsų nėštumą.
Dėl to, atleidimo iš darbo (terminuotos sutarties pasibaigimo) data turėjo būti nukelta tam laikui, kol Jūs naudositės įstatymo suteiktomis garantijomis.
Taigi, galite kreiptis į teismą dėl neteisėto atleidimo iš darbo su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.
   Pranešti apie klaidą 
  10-04-2008, 10:46
Anonymous
Atsakyti Cituoti
laba diena.dirbu nuo vasario12 d.sutartys buvo sudaryta terminuota iki liepos 1d.dabar vel atveze direktorius sutarti iki 2008.10.31 pasirasiau,parodziau pazyma kad esu nescia,tureciau eiti dekretiniu atostogu gruodzio25 d.,bet darbdavys sako kad dirbsiu iki kol baigsis sutartys,ar jis turi teise neprailgint sutarties iki dekreto?

10-06-2008, 9:20
Vilkysius is not online. Last active: 2008.06.27 08:28:13 v

Top 25 Posts
Naudotojas nuo: 05-23-2006
Siųsta pranešimų: 95
Atsakyti Cituoti
Parasykite visas datas nuo kada iki kada toje pačioje įmonėje darbote/dirbate pagal terminuotas sutartis.

Pranešti apie klaidą 
  10-06-2008, 11:48
Anonymous
Atsakyti Cituoti
pradejau dirbt 2008 02 12 iki 2008 05 11 buvo bandomasis laikotarpis.poto sudare terminuota sutarti iki 2008 07 01.ir neseniai pasirasiau sutari iki 2008 10 31 bet niekas man jokio antro egzemplioriaus nepaliko.dar zinau kad man priklauso 2 savaites atostogu bet niekas apie tai net nekalba.patrkit kaip man elgtis,po sutarties pasibaigimo lieka menuo ir 25 dienos iki dekreto.

10-07-2008, 12:41
Rcci
Atsakyti Cituoti
Dėl atostogų. Rašykit prašymą. Registruokit jį darbovietėje. Jei atsisakys priimt ar registruot - kreipkites į VDI su skundu.
Dėl DS. Ar tai terminuotos sutarties pratesimas, ar naujos sudarymas? Jei buvo bent menkutė pertrauka tarp sutarties nutrūkimo ir naujos pasirašymo, tai pagal DK 109 str. 3 d. "3. Jeigu darbo sutartis, pasibaigus jos terminui, nepratęsiama arba nutraukiama, bet nepraėjus vienam mėnesiui nuo jos nutraukimo dienos su atleistu iš darbo darbuotoju vėl sudaroma terminuota darbo sutartis tam pačiam darbui, tai darbuotojo reikalavimu tokia sutartis pripažįstama sudaryta neapibrėžtam laikui,...", t.y. tampa neterminuota.
Ir apskritai reiktų pasiaiškint ar darbdavys turėjo teisę sudaryti su jumis būtent terminuotą DS, nes pagal DK 109 str. 2 d. neleidžiama sudaryti terminuotos darbo sutarties, jeigu darbas yra nuolatinio pobūdžio, išskyrus atvejus, kai tai nustato įstatymai arba kolektyvinės sutartys.
O jei konkrečiai, tai pagal DK 132 str. 1 d. darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms. Taip kad neškit med pažymą ir ramiai laukit dekretinių atostogų, o per tą laikotarpį dar ir priklausančias atostogas pasiimkit ;)

10-15-2008, 8:37
Vilkysius is not online. Last active: 2008.06.27 08:28:13 v

Top 25 Posts
Naudotojas nuo: 05-23-2006
Siųsta pranešimų: 95
Atsakyti Cituoti
Paskaitykite LAT nutarti civilinėje byloje Nr. 3K-3-92/2005 apie nėščias ir ju terminuotas sutartis (http://www.lat.lt/3_nutartys/senos/nutartis.aspx?id=27795)

Pranešti apie klaidą 
  11-13-2008, 11:01
Anonymous
Atsakyti Cituoti
paskaityk gal čia rasi atsakymą :)
http://www.verslosavaite.lt/content/view/5186/1/

Siųsti
Teisės portalo ... » Teisinės diskus... » Darbo teisė » Re: terminuota sutartis, nėščiosios atleidimas iš darbo

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
PASTABOS:
1. Neįžeidinėkite diskusijų dalyvių;
2. Neįžeidinėkite teisininkų bei teisinės sistemos.
3. Nekurstykite rasinės ar tautinės diskriminacijos.
4. Mes tikimės, kad diskusijose dalyvauja išsilavinę ir kultūringi žmonės.
5. Reklaminiai skelbimai bus šalinami be įspėjimo.
6. Iškilus sunkumams naudojantis diskusijų sistema kreipkitės į moderatorę el.paštu Ina@Infolex.lt.