Ieškoti
  Prisijungti    Registruotis    D.u.k.  

Klausimas dėl teismingumo.
Pradėjo: Anonymous, pradžios data: 02-20-2005 13:23. Atsakymų: 2.

Spausdinti Ieškoti « Ankstesnė tema Sekanti tema »
  02-20-2005, 13:23
VU Teisės klinika
Atsakyti Cituoti
Klausimas: Kuriam apylinkės teismui – rajono ar miesto – teismingos bylos tais atvejais, kai rajono apylinkės teismui pateikiami prašymai atnaujinti terminą palikimui priimti, kai palikimas yra rajone, o notarų biuras, kuris turi išduoti paveldėjimo teisės liudijimą, yra mieste (pagal CPK 576 str. 2 d.)?
Atsakymas. Pagal 2004 10 28 d. Lietuvos Aukščiausiojo teismo konsultaciją šis klausimas yra išspręstas taip: CPK 576 str. 2 d. nustato, kad pareiškimas dėl praleisto įstatymo nustatyto termino atnaujinimo paduodamas tam apylinkės teismui, kurio veiklos teritorijoje turi būti atliktas teisinę reikšmę turintis veiksmas. Pagal CK 5.50 str. 2 d. įpėdinio pareiškimas apie palikimo priėmimą turi būti paduotas palikimo atsiradimo vietos notarui, taigi šis teisinę reikšmę turintis veiksmas turi būti atliktas atitinkamame notaro biure. Vadinasi, pareiškimas dėl CK . 50 str. nustatyto termino palikimui priimti atnaujinimo turi būti paduodamas ne apylinkės teismui, kurio veiklos teritorijoje yra palikimo buvimo vieta, o apylinkės teismui pagal notaro, į kurį įpėdiniui reikia kreiptis su pareiškimu apie palikimo priėmimą, biuro buvimo vietą.

11-07-2008, 17:06
Anonymous
Re: Klausimas dėl teismingumo.
Atsakyti Cituoti

sveiki  noriu suzinoti tokį man svarbų dalyką ,Kai sudegė mano tetis as ,kai dukra turejau per 3 menesius susitvarkyti  palikima as to nepadariau kodėl??? Todėl, kad pirmus 2 mėnesius man ne tas buvo galvoje, labai buvo sunku ,paskutinį mėnesį  as susirgau ,taip kad nesikeliau is lovos ,po to atsiguliau į ligoninę  kelioms dienoms esu  antros grupes invalidė  ,ir buvo taip ,kad as praleidau terminą.Dar po menesio gavau skambutį is tetos ,is tevo sesers,su pasiulymu atsisakyti tevo turto.As to nepadariau kreipaiusi i notara isduoti man priklausancius dokumentus,ir vykau ieskotis advokato, Kai radau sutvarkem visus dokumentus į teisma ,po 1,5 menesio gavau saukimą į teisma ,aisku as įtraukiau tecio sesę ,kaip suinteresuotą asmenį ,be to dar turiu netikrą sesę  kuri neatvyko pas notarą ir neatsako man į skambucius ,na gal jai nereikia viso sito bet as ją paminejau. dabar po to laisko gavimo  gal po 2 savaicių gavau dar vieną laiską ,kuris mane labai pritrenkė ,kad teismas atidetas , mano tetos  advokates prasymu. Nesuprantu vieno dalyko kaip gali klostytis teismas as juk esu dukra ,o ji sesuo ir ji is manes nori atimti tecio dalį kuo ji gali teisme pagrysti,,,kad man neatitektu  man priklausanti tecio dalis . jai galima atsakykit man į sį klausimą  adresu

11-18-2008, 11:11
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Klausimas : mirė senelis , mama turį priimti palikimą pagal gyvenamą vietą. Palikimas , ty butas, yra viršuliškiese, į kokį nonarų biurą kreiptis?

Teisės portalo ... » VU Teisės klini... » Civilinis proce... » Klausimas dėl teismingumo.

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
PASTABOS:
1. Neįžeidinėkite diskusijų dalyvių;
2. Neįžeidinėkite teisininkų bei teisinės sistemos.
3. Nekurstykite rasinės ar tautinės diskriminacijos.
4. Mes tikimės, kad diskusijose dalyvauja išsilavinę ir kultūringi žmonės.
5. Reklaminiai skelbimai bus šalinami be įspėjimo.
6. Iškilus sunkumams naudojantis diskusijų sistema kreipkitės į moderatorę el.paštu Ina@Infolex.lt.