Ieškoti
  Prisijungti    Registruotis    D.u.k.  

Gerbiami INFOLEX diskusijų lankytojai, atsižvelgiant į Jūsų pageidavimus, nuo spalio 15 d. ši diskusijų sistema veiks tik peržiūros režimu. Diskutuoti teisiniais klausimais ir toliau galėsite įprastose INFOLEX diskusijose:
http://www.infolex.lt/portal/start.asp?act=disk

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti diskusijose bei laimėti INFOLEX įsteigtus prizus!

Jūsų nuomonė mums svarbi - atsiliepimus, pageidavimus bei nuomones siųskite mums el. paštu: Vilma@infolex.lt

Re: Girtas padariau avariją ir esu kaltas
Pradėjo: Anonymous, pradžios data: 09-10-2008 18:00. Atsakymų: 8.

Siųsti Spausdinti Ieškoti « Ankstesnė tema Sekanti tema »
  09-10-2008, 18:00
Anonymous
Girtas padariau avariją ir esu kaltas
Atsakyti Cituoti
Labas visiems.Nustatė lengvą girtumą,sudaužiau savo mašiną,tą mašiną,kurios nepraleidau,o ji įsirėžė dar į du automobilius.Toje mašinoje,kurios nepraleidau,susižalojo du ar trys asmenys.Vienam žmogui sužalojo veidą.
Labai gailiuosi dėl to,kas nutiko ir noriu jūsų paklausti-kas manęs laukia.Kad neteksiu vairuotojo pažymėjimo-smulkmena.kad teks atlyginti už sugadintus automobilius-aišku,bet,kaip bus elgiamasi su sužalotais žmonėm,kaip jiems reiks atlyginti už sužalojimus.Kvietimo į policiją ir į teismą dar negavau,labai jaudinuosi ir labai sunku laukti nežinomybės.
Gal jūs galit nors trumpai aprašyti,kaip bus atlyginama žala nukentėjusiems ir kitkas.
Labai ačiū.

10-08-2008, 15:55
M
Atsakyti Cituoti
Lietuvos Respublikos BK 281 str.

10-10-2008, 13:08
teisininke
Atsakyti Cituoti
Ikiteisiminio tyrimo metu nukentėjusieji pateiks civilinius ieškinius, kurių sumos susidarys iš jų patirtų tiek materialinių, tiek ir moralinių nuostolių. Ikiteisminio tyrimo tyrėjas pripažins juos civiliniais ieškovais baudžiamojoje byloje. Valstybinės ligonių kasos bus įtrauktos trečiuoju asmeniu, pateiks savo ieškinį dėl žalos atlyginimo. Baudžiamosios bylos teisminio nagrinėjimo metu teisėjas nuspręs ar tenkinti visus paduotus civilinius ieškinius iš dalies, ar visiškai. Po teismo sprendimo įsigal;iojimo bus nurodyta data iki kada reikės sumokėti nukentėjusiesiems pinigėlius, jeigu jiems nesumokėsi - bus išsiųstas vykdomasis raštas į antstolius.

10-20-2008, 16:20
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Labai ačiū už atsakymus.

10-20-2008, 19:30
kalif is not online. Last active: 2009.06.17 21:30:45 kalif

Top 10 Posts
Naudotojas nuo: 07-22-2005
Siųsta pranešimų: 287
Atsakyti Cituoti
teisininke nurodė ilgą, sudėtingą ir skaudų kelią.
Jei pats supranti, kad anksčiau ar vėliau žalą reiks atlyginti, tai jau yra gerai. Atsiprašymas ir susitaikymas, jei gali - žalos atlyginimas (ar susitarimas dėl žalos atlyginimo), prisipažinimas - pagrindas taikyti BK 38 ir bylą nutraukti susitaikius. Toks kelias tikrai nesukels tokių sunkių pasekmių.

Pranešti apie klaidą 
  11-07-2008, 7:23
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Žinoma suprantu ir stengiuosi išspręsti bėdas be teismo.Pirmame teismo posėdyje neatvyko viena nukentėjusioji, tai teismą atidėjo.Žalą atlyginau, kiek pasakė nukentėję.Dabar dar laukia automobilių civilinis ieškinys.Bet atrodo nukentėję nėra piktybiški ir sumos nebus kosminės.Man keista,kad teisių iš manęs neatima, bet pasirodo,kad du kartus bausti negali.Pinigėlių daug kainuos.Už savo klaidas turiu mokėti.Kai pagalvoju-galėjo baigtis žymiai blogiau :-( .

11-10-2008, 12:42
jauns is not online. Last active: 2009.06.19 10:15:10 jauns

Top 25 Posts
Naudotojas nuo: 01-17-2007
Siųsta pranešimų: 67
Atsakyti Cituoti

Dėl teisių, iš Jūsų jų ir neatims (čia ne administracinis teisės pažeidimas). Tačiau nepamirškite, kad baudžiamojoje teisėje egzistuoja  tokia baudžiamojo poveikio priemonė, kaip uždraudimas naudotis specialia teise. Net neabejoju, kad Teismas, priimdamas sprendimą (susitaikymo atveju - nutartį) Jums uždraus naudotis specialia teise vairuoti transporto priemone, kadangi naudodamasis šia teise padarėte nusikalstamą veiką.

Šiek tiek geresnė žinia ta, kad pasibaigus uždraudimo terminui - vairuotojo pažymėjimu galėsite naudotis neperlaikydamas vairavimo egzamino.

Paradoksalu, tačiau yra taip, kad jeigu vairuojate girtas ir jus sulaiko (administracinis teisės pažeidimas) bei ATIMA teisę vairuoti ilgiau nei 1 metam - privalote perlaikyti egzaminą, tačiau jeigu vairuojate girtas ir sužalojate žmones (baudžiamoji nusikalstama veika) - suėjus UŽDRAUDIMO (iki 3 metų) terminui teisių perlaikinėti nereikia.

Pranešti apie klaidą 
  11-15-2008, 9:07
Anonymous
Atsakyti Cituoti
Labai ačiū už paaiškinimą.Teisę vairuoti atėmė metams.

12-12-2008, 10:34
jauns is not online. Last active: 2009.06.19 10:15:10 jauns

Top 25 Posts
Naudotojas nuo: 01-17-2007
Siųsta pranešimų: 67
Atsakyti Cituoti

Anonymous rašė:
Labai ačiū už paaiškinimą.Teisę vairuoti atėmė metams.

atėmė ar uždraudė naudotis?

Pranešti apie klaidą 
Siųsti
Teisės portalo ... » Teisinės diskus... » Baudžiamoji tei... » Re: Girtas padariau avariją ir esu kaltas

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
PASTABOS:
1. Neįžeidinėkite diskusijų dalyvių;
2. Neįžeidinėkite teisininkų bei teisinės sistemos.
3. Nekurstykite rasinės ar tautinės diskriminacijos.
4. Mes tikimės, kad diskusijose dalyvauja išsilavinę ir kultūringi žmonės.
5. Reklaminiai skelbimai bus šalinami be įspėjimo.
6. Iškilus sunkumams naudojantis diskusijų sistema kreipkitės į moderatorę el.paštu portalas@Infolex.lt.